BERITA MUTAKHIR
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Keluarkan mayat anak kemalangan

KUCHING: Pengalaman melihat anak sendiri terlibat dalam kemalangan apabila kenderaan hampir terputus akibat kemalangan dengan sebuah lori muata baja tidak dilupakan sepanjang berkhidmat sebagai pegawai Bomba.

Demikian luahan seorang pegawai bomba, PBK II Mohmad bin Mahmud, apabila ditugaskan dalam stau kes kemalangan jalanraya pada 24 Ramadhan 6 tahun yang lalu.
Beliau berkata, apabila membuka pintu hanya dengan tangan biasa dan memeluk anak serta mengangkat tanpa sebarang halangan cukup meruntun hati sebagai seorang bapa

"Terima panggilan dari bilik kawalan...memaklum pasukan yg bertugas hadir satu kes kemalangan jalanraya, sy diminta hadir dgn segera walaupun pd ketika itu sy tidak bertugas..demi Jabatan Bomba sy hadir jua.

"Sampai dilokasi penyelia memaklum mangsa tersepit pintu kenderaan tidak dpt dibuka.... 

"Luluh hati seorang ayah melihat anaknya sedang berada didlm kenderaan yg hampir putus akibat kemalangan dgn sebuah lori penuh muatan Baja...pelik....tadi penyelia pasukan memaklumkan mangsa tersepit dan pintu kenderaan tidak dpt dibuka tapi ketika sy menghampiri dan membuka pintu hanya dgn tangan biasa dan Angah sy peluk dan angkat TANPA sebarang halangan," katanya dalam facebook.
« PREV
NEXT »

No comments