BERITA MUTAKHIR
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Akibat dendam, anak pemandu gojek mati diracunOleh Mohd Shukri Ishak

JAKARTA, 3 Mei (Bernama) -- Anak lelaki kepada seorang seorang pemandu e-hailing Gojek  maut selepas memakan juadah berbuka puasa beracun yang dikirim seorang wanita yang berdendam  dengan bekas kekasihnya.

Nani Aprilliani, 25, mengirim juadah sate ayam yang ditabur racun sianida kepada bekas kekasihnya bernama "Tomy" melalui pemandu Gojek berkenaan bernama "Bandiman".

Direktur Siasatan Jenayah Umum, Polis Bantul, Yogyakarta, Jawa Barat, Burkan Rudi Satria dipetik media tempatan hari ini sebagai berkata isteri Tomy enggan menerima kiriman berkenaan kerana tidak mengenali pengirimnya, Bandiman kemudian membawanya pulang dan dijadikan juadah berbuka bersama isteri dan anaknya. 

Anaknya Naba Faiz Prasetya, 10, muntah sejurus memakan sate berkenaan dan dikejarkan ke hospital namun disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan.

Kejadian berlaku pada 25 April dan hasil siasatan polis mendapati suspek wanita berkenaan berasal dari Majalengka, Jawa Barat, ditahan pada Jumaat lalu, katanya kepada media tempatan hari ini.

Berdasarkan siasatan polis, Burkan Rudi Satria berkata kejadian itu bermotifkan dendam selepas Tomy berkahwin dengan wanita lain.

Nani membeli sate ayam dan menaburkan racun itu sebelum meminta Bandiman yang sedang berehat di Jalan Gayam, Yogyakarta, untuk menghantarkan juadah itu ke rumah Tomy di Bantul di Yogyakarta.

Suspek tidak menggunakan aplikasi dalam talian dan tidak memberikan identitinya yang sebenar. Dia berhadapan hukuman mati jika sabit kesalahan.

-- BERNAMA

 


« PREV
NEXT »

No comments