BERITA MUTAKHIR
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

UMNO-Bersatu cerai, PH jumpa speaker Dewan Rakyat
Pakatan Harapan semakin rancak melakar perancangan untuk merampas kembali tampuk kuasa kerajaan ketika Barisan Nasional dan Perikatan Nasional terus bercakaran.

Sebentar tadi Anwar Ibrahim mengepalai ketua komponen parti berjumpa dengan speaker Dewan Rakyat, sahabat lama mereka ketika berganding bahu menjatuhkan Barisan Nasional di era Najib Razak.

Mungkin UMNO memikirkan rakyat bersama mereka hanya kerana rakyat memarahi PH berikutan kegagalan selama 22 bulan di bawah tatakelola Dr Mahathir Mohammad.Anehnya, UMNO masih merasakan mereka cukup kuat untuk berkuasa semula sedangkan hakikatnya UMNO masih menawarkan muka-muka yang sama, kesombongan yang sama, kebodohan yang sama untuk meyakinkan penyokong yang menolak mereka di PRU14.

Undi cina dan india masih kukuh bersama PH, sedangkan undi Melayu kini terbahagi enam - UMNO, PKR, DAP, Bersatu, PAS dan Amanah, 
Ya betul. Sudah ada Melayu DAP. Sudah ada Bersatu. Dua alternatif yang segar memikat generasi baharu.

Membaca tulisan serta coretan Ahmad Bin Maslan serta Wak Zahid Hamidi Al Diponogoro, serta sanggahan keras Annuar Musa, UMNO masih jauh daripada kuat.
Favourites ttaSp1onsoredah 
Hari ini saya bersama pimpinan Pakatan Harapan (PH) mengadakan pertemuan dengan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Azhar Azizan Harun di Parlimen.
Dalam pertemuan itu kami membangkitkan keperluan mengadakan sidang Dewan Rakyat selaras dengan kenyataan media Istana Negara tempoh hari.
Seusai pertemuan itu, Majlis Presiden PH mengadakan mesyuarat bagi membincangkan hasil pertemuan tersebut.
Majlis Presiden juga turut menyentuh beberapa isu mutakhir serta persiapan menuju Pilihan Raya Umum Ke-15. ⁩
4K
379 comments
215 shares
Like
Comment
Share
« PREV
NEXT »

No comments